Este primavara, perioada in care se acutizeaza gastritele si multi dintre noi ne confruntam cu o problema des intalnita – arsurile gastrice. La fel de comune sunt si cauzele care provoaca aceste simptome, dieta si stresul. Insa, pe cat sunt de comune si pe cat de usor ne grabim sa le dam drept explicatie pentru diferite afectiuni, pe atat de greu este sa le echilibram pe termen lung.
Pentru a trata problemele de sanatate de la radacina este nevoie de angajament si perseverenta. Treptat, vei reusi sa-ti vindeci corpul adoptand calea care ti se potriveste pentru o viata echilibrata. Iti propun mai jos cateva remedii simple pentru arsurile gastrice.
In cazul disconfortului gastric cauzat de aciditate, stomacul fie nu produce suficient acid gastric, fie produce prea mult. Alimentele nu sunt digerate corespunzator, mancarea stagneaza in stomac, iar atunci sunt secretate cantitati mai mari de acid gastric. Corectarea dietei poate ameliora aceste afectiuni. In completare, iti recomand presopunctura si aici gasesti cateva exercitii ce pot fi aplicate simplu si rapid in momente de criza.
Alimentatia
Otetul de mere:
Bicarbonatul de sodiu:
De evitat: prajeli, zahar, cafea, ceai negru si verde, bauturi carbogazoase.
Recomandat:
Presopunctura
Punctul „Pericard 6” (P6 – Nei Guan sau Inner Gate)
Beneficii:
Pe scurt, echilibreaza-ti stilul de viata, fii atent la dieta si adapteaza ceea ce ti se potriveste. In acelasi timp, apeleaza la practici eficiente si fara efecte secundare, precum presopunctura.
Descopera beneficiile presopuncturii in diferite afectiuni, dar si ale altor tehnici de medicina alternativa, tehnici pe care le aplic combinat, personalizat, in functie de afectiunile fiecaruia – Fa o programare la 0733 040 640.
Disclaimer: Materialele cuprinse in acest blog au titlu informativ si nu inlocuiesc diagnosticele si/sau tratamentele medicinei alopate. Toate practicile fac parte din medicina complementara si nu exclud, ci vin in completarea indicatiilor medicinei alopate, pentru o viziune cat mai clara asupra afectiunilor si a cauzelor acestora, precum si asupra modului in care pot fi abordate si tratate cat mai corect. Daca in urma terapiilor personalizate starea dvs. se amelioreaza, adresati-va medicului curant pentru a va revizui schema de tratament.