Una dintre cele mai frecvente explicatii pe care le primim pentru problemele de sanatate este „stresul”. De multe ori nu luam in serios acest factor si ne asumam ca suntem inconjurati de stres in mai toate aspectele vietii. Insa modul in care ne raportam si reactionam la stres are ecou in organism prin diferite afectiuni care incep sa se faca simtite treptat. Discutam aici ce este mai exact „Stresul”, cum ajunge el sa afecteze organismul si cum putem interveni prin actiuni simple.
Principalii factori de Stres
Stresul este un factor cumulativ. Stresul mental de zi cu zi, dieta necorespunzatoare si, in general, un stil de viata dezordonat sunt elementele principale care, cumulate, duc la dezechilibre in organism cu efecte la nivel fizic si psihic.
Unul dintre primele efecte ale stresului este – modificarea pH-ului. Treptat, pH-ul devine acid la nivelul sangelui si al tuturor fluidelor din corp, ducand la simptome variate in diverse parti ale corpului.
Descopera mai multe despre influenta pH-ului in corp si aici.
Stresul este un factor cumulativ
Stresul mental
Zi de zi suntem nevoiti sa facem fata diferitelor situatii de viata, iar stresul este o reactie normala a corpului. Ce se intampla insa cand acesta se cronicizeaza? Intram intr-un cerc vicios. Treptat ne pierdem concentrarea, incep sa apara anxietati, stari de panica, insomnii sau chiar depresie. Toate aceastea, pe termen lung, ajung sa produca noi si noi dezechilibre, amplificate la randul lor, de stresul produs in organism si de alimentatia si stilul nostru de viata.
Stresul alimentar
Asa cum spuneam si aici sau aici, alimentatia este unul dintre factorii principali care produc stres si tulburari in corp. Nu doar cat mancam conteaza, ci mai ales ce.
Alimente contraindicate:
Simptome cauzate de Stres
Principalul organ afectat de stres este – Pancreasul – care va da reactii precum fluctuatii de glicemie sau probleme digestive. Problemele legate de pancreas pot avea cauze combinate, psihosomatice. Starea psihica deteriorata si alegerile alimentare gresite vor intretine procesele inflamatoare din corp, ducand la diverse dezechilibre.
Ex. Fructele dulci vs. Alcool
Un fruct dulce este similar unui pahar de vin. Fructele dulci fermenteaza si deci sunt metabolizate tot sub forma de alcool. De fapt, toti compusii cu denumire ce se termina in „oza” sunt asimilati de organism ca si alcoolul, ceea ce afecteaza pancreasul – ex. Fructoza, Lactoza, Glucoza.
Semne ale dezechilibrului in corp:
Practic, sunt afectate toate fluidele din corp, devenind mai acide. Iar factorul comun pentru toate afectiunile este – Sangele – care devine, la randul sau, acid. Aceste simptome ne arata ca organismul incearca sa elimine aciditatea, dar odata cu ea se pierd si minerale esentiale (calciu, sodiu, potasiu etc.), foarte importante pentru mentinerea unui pH alcalin. Starea mentala echilibrata si hrana curata si naturala vor restabili raportul acido-bazic din corp. Iata cateva remedii simple si la indemana:
Remedii
Abordare simptomatica, locala, pentru reducerea disconfortului
Tratament sistemic pentru reducerea stresului – (de lunga durata)
Reglarea aciditatii din sange este un proces care dureaza minimum 3 luni, dar cu efecte pe termen lung.
Practica tehnica Varuna Mudra
Plaseaza degetul mare de la mana peste degetul mic timp de aprox. 30 min, sau de mai multe ori pe zi.
Apeleaza la Presopunctura
Stimuleza punctul SP9 (splina 9) – maseaza punctul timp de 1 min de 5 ori/zi, minimum 3 luni (evita punctul Stomac 36 care creste aciditatea).
Te astept la sedintele de Presopunctura si alte terapii alternative, pentru a trata afectiunile bland, personalizat si fara efecte secundare.
Fa o programare la 0733 040 640!
Disclaimer: Materialele cuprinse in acest blog au titlu informativ si nu inlocuiesc diagnosticele si/sau tratamentele medicinei alopate. Toate practicile fac parte din medicina complementara si nu exclud, ci vin in completarea indicatiilor medicinei alopate, pentru o viziune cat mai clara asupra afectiunilor si a cauzelor acestora, precum si asupra modului in care pot fi abordate si tratate cat mai corect. Daca in urma terapiilor personalizate starea dvs. se amelioreaza, adresati-va medicului curant pentru a va revizui schema de tratament.
Foto: Canva