Sunt atat de multe teorii astazi despre alimentatie, unele mai controversate decat altele, despre cand si daca este bine sa luam micul dejun. Multi se concentreaza pe alimentele cele mai potrivite pentru micul dejun. Este insa la fel de important de stabilit si momentul cel mai potrivit pentru a lua micul dejun.
Pe vremuri, oamenii mancau atunci cand aparea senzatia de foame. Practic, in acel moment scadea nivelul glicemiei iar odata ce mancau, aceasta se regla si isi reintrau in ritm. Astazi, odata cu schimbarile numeroase de la nivelul societatii si programul tot mai alert, mancam dupa alte considerente. Mesele sunt gandite acum nu doar dupa senzatia naturala de foame, ci fie dupa programul de lucru, fie dupa teorii de nutritie tot mai elaborate. Dar fiecare organism este diferit.
Cum poti stabili cand este corect pentru tine sa iei micul dejun?
Masurand nivelul glicemiei.
Glicemia reflecta concentratia de glucoza (zahar) din sange. Valorile normale ale glicemiei, pentru persoanele sanatoase, variaza intre:
INDICATIE:
Apeleaza la un aparat de masurat glicemia acasa si foloseste-l timp de aprox. 10 zile in primele ore ale diminetii.
Este important sa consumam rezervele de energie (glucoza) pe care le avem deja in organism pentru a nu produce surplus. Astfel, lasam sa se instaleze senzatia de foame in mod natural si ne hranim dupa propriul ritm.
Cand testul arata o glicemie ridicata dimineata, este posibil sa ai depozite de glucoza in ficat, iar cosumul de hrana la momentul nepotrivit nu ii da timp sa o prelucreze. De asemenea, stresul poate creste nivelul cortizolului din sange (asa-numitul „hormon de stres”), care creste la randul sau concentratia de glucoza, rezultand un nivel ridicat al glicemiei.
Nivelul glucozei in sange poate varia in functie de:
Exista remedii simple pentru reglarea glicemiei, precum:
Nu confunda senzatia de foame cu pofta sau obisnuinta. Primele semne ale senzatiei de foame sunt o usoara agitatie sau nervozitate.
Dupa ce ai descoperit ce anume functioneaza pentru tine, ce este benefic pentru organismul tau, abia atunci poti transforma acest proces intr-un stil de viata si vei raspunde corect la intrebarea „Cand iei tu micul dejun?”
Te astept la sedintele de Presopunctura si alte terapii alternative, pentru a trata afectiunile bland, personalizat si fara efecte secundare.
Fa o programare la 0733 040 640!
Disclaimer: Materialele cuprinse in acest blog au titlu informativ si nu inlocuiesc diagnosticele si/sau tratamentele medicinei alopate. Toate practicile fac parte din medicina complementara si nu exclud, ci vin in completarea indicatiilor medicinei alopate, pentru o viziune cat mai clara asupra afectiunilor si a cauzelor acestora, precum si asupra modului in care pot fi abordate si tratate cat mai corect. Daca in urma terapiilor personalizate starea dvs. se amelioreaza, adresati-va medicului curant pentru a va revizui schema de tratament.
Foto: Canva