Aceasta perioada in care lumea intreaga este focalizata pe noul coronavirus – Covid-19 – este un moment potrivit sa ne gandim ce putem face, fiecare dintre noi, pentru a ne proteja si a ne intari imunitatea.
Un punct de pornire este, bineinteles, alimentatia. Orice solutii am cauta, e bine sa revizuim principalele actiuni de zi cu zi – ce consumam. In functie de cata grija avem de propriul organism, acesta ne va ajuta sa facem fata provocarilor din exterior, in contextul actual – virusului. Literatura de specialitate arata ca alimentatia obisnuita, dar variata, contine compusi cu efecte antivirale.
Luteolina este un compus flavonoid care se regaseste in mod natural In fructe si legume, dar si in condimente si plante medicinale. Plantele bogate in luteolina sunt utilizate in medicina traditionala chineza pentru tratarea unor boli precum hipertensiunea, inflamatiile si cancerul.
Insa, mai important pentru aceasta perioada, luteolina poate ajuta si la inhibarea virusurilor, reducand capacitatea acestora de a intra in celule si de a se reproduce.
Ce trebuie sa faci? Sa adopti o dieta care este chiar accesibila – luteolina se regaseste in plante la indemana oricui. Consumand alimentele potrivite, bogate in luteolina, iti poti intari sistemul imunitar.
Include in mesele tale mai multe alimente bogate in luteolina sau prepara sucuri pe care sa le consumi de 2 sau 3 ori/zi.
Dintre alimentele bogate in luteolina enumeram: ardei, broccoli, telina, frunze de ceapa, morcovi, varza, coaja de mar, dovleac, anghinare, salata de frunze rosii, cimbru, patrunjel, rozmarin, chimen, flori de crizantema, musetel etc. (Atentie la consumul de crizantema si musetel, deoarece pot genera si reactii alergice!).
Profita de aceasta perioada pentru a-ti reevalua obiceiurile alimentare sau pentru a adopta obiceiuri noi, care sa te ajute sa-ti reechilibrezi organismul.
Referinte:
Disclaimer: Materialele cuprinse in acest blog au titlu informativ si nu inlocuiesc diagnosticele si/sau tratamentele medicinei alopate. Toate practicile fac parte din medicina complementara si nu exclud, ci vin in completarea indicatiilor medicinei alopate, pentru o viziune cat mai clara asupra afectiunilor si a cauzelor acestora, precum si asupra modului in care pot fi abordate si tratate cat mai corect. Daca in urma terapiilor personalizate starea dvs. se amelioreaza, adresati-va medicului curant pentru a va revizui schema de tratament.